Клінтон набрала необхідну кількість голосів для висунення в президенти

Клінтон набрала необхідну кількість голосів для висунення в президенти

Фото: Reuters

Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Колишній держсекретар США Гілларі Клінтон заручилася підтримкою достатньої кількості делегатів на майбутньому загальнонаціональному з'їзді Демократичної партії, передає Associated Press.

Для гарантованого висунення необхідно 2383 голоси. Після перемоги на попередньому партійному голосуванні в Пуерто-Ріко у неї вже 1812 голосів делегатів, зобов'язаних голосувати за неї, а також, за підрахунками агентства, 571 голос суперделегатів — партійних функціонерів, що володіють привілеєм голосувати на власний розсуд. Всього на з'їзді будуть 714 суперделегатів. Позиція тільки 95 з них залишається поки неясною.

Як зазначається, у суперника Клінтон — сенатора від Вермонта Берні Сандерс вже немає можливості заручитися підтримкою необхідної кількості делегатів.

За підсумками попередніх голосувань Клінтон випередила Сандерса більш ніж на 3 мільйони голосів. На з'їзді її перевага — 291 делегат та 523 суперделегати. З 29 проведених партійних зборів і праймеріз вона виграла 21.

Раніше Клінтон відмовилася брати участь в останніх теледебатах з Сандерсом, вирішивши кинути всі сили на боротьбу з фактичним кандидатом від республіканців мільярдером Дональдом Трампом.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. У липні демократи і республіканці проведуть національні конвенти, де будуть обрані партійні кандидати. Чинний глава держави Барак Обама висуватися на третій термін не може.

Нагадаємо, що основний претендент на пост президента США від демократів Гілларі Клінтон повинна сісти у в'язницю через скандал з порушенням правил службового листування.

Про це заявив її конкурент, кандидат на пост президента від республіканців Дональд Трамп.

"Після того, що вона сказала про мене сьогодні в своїй брехливій промові... Я скажу так: Гілларі Клінтон повинна сісти у в'язницю", — заявив Трамп на мітингу в Сан-Хосе, Каліфорнія.

Раніше 2 червня Клінтон заявила, що обрання президентом США республіканця Дональда Трампа викличе "свято в Кремлі". Вона висловила впевненість, що Трамп не здатний бути президентом, а його ідеї "небезпечні".

Панамські документи виявили зв'язок між соратниками Гілларі Клінтон та Кремлем

Панамські документи виявили зв'язок між соратниками Гілларі Клінтон та Кремлем

Повʼязані теми:

Наступна публікація