Коаліцію оголосять12 квітня, а Кабмін оновиться на 80% - джерела

Коаліцію оголосять12 квітня, а Кабмін оновиться на 80% - джерела

Фото: УНІАН

Перед депутатами стоїть завдання зібрати не менше 240 голосів, тому коаліцію не квапляться оголошувати.

Скидається на те, що українські політики нарешті домовились про коаліцію і вже наступного вівторка, 12 квітня, в Україні має з'явитися нова парламентська більшість - на двох, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Коаліція, що формується на базі "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту", за різними джерелами, вже нараховує близько 230 депутатів. Цього цілком вистачає для призначення нового уряду. А вже далі, за конкретні закони, голосувати зможе ситуативна більшість.

Утім, перед депутатами стоїть завдання зібрати в коаліцію не менше 240 голосів. І саме тому її не квапляться оголошувати, кажуть інформатори ТСН.Тиждень.

Крім того, відомо, що оновлення Кабміну буде тотальним - не менше 80%. І якщо з прем'єром ніби визначились (це Володимир Гройсман), то про склад Кабміну точно не каже ніхто. Утім, за всіма даними, збережуть свої посади висуванці Яценюка: Арсен Аваков у МВС, Павло Петренко - у Міністерстві юстиції. "Народний фронт" нібито має отримати ще чотири міністерства і спікера Андрія Парубія.

Майбутня коаліція вже налічує близько 230 голосів

Майбутня коаліція вже налічує близько 230 голосів

І цілком імовірно, що в новому уряді не буде Наталії Яресько, на відстороненість якої від політичних інтриг особливо сподівалися на Заході.

Посаду першого віце-прем'єра в поєднанні з міністром економіки на 90% обійме Борис Ложкін, нинішній глава Адміністрації президента.

Такими чином, дострокові вибори у Верховну Раду в результаті перезавантаження будуть відкладені мінімум на рік, сподіваються в команді президента.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація