Кольченка в російській колонії поставили на облік як "екстреміста"

Кольченка в російській колонії поставили на облік як "екстреміста"

Фото: ТСН.ua

Український бранець почуває себе добре і налаштований позитивно.

Засудженого в Росії українця Олександра Кольченка поставили в колонії на" профілактичний облік" як людину, схильну до поширення екстремізму.

Про це ТСН розповіла активістка Громадської спостережної комісії Тетяна Щур.

За її словами, в адміністрації колонії їм пояснили, що профоблік застосовується до всіх, у кого такий суворий вирок, як у Кольченка.

"Якщо протягом трьох місяців засуджений "не проявить себе як схильний до екстремізму і тероризму", то профоблік знімається. Начебто, ніяких утисків у зв'язку з цим бути не повинно", - розповіла Тетяна Щур.

Олександр Кольченко, як і Олег Сенцов, занесений активістами в Реєстр безопаності.

За словами активістки, засуджений українець почуває себе добре і налаштований позитивно.

"Каже, що все у нього добре, знайомиться з "колективом". Хоче отримати робочу професію - піти вчитися на токаря. Адміністрація зараз, ніби як, не чіпляється. Загалом, повний оптимізму і отримує листи (правда, дуже довго вони йдуть), тож пишіть йому!" - зазначила російська активістка.

Для всіх бажаючих підтримати Олександра - адреса колонії: 456612, м. Копейськ, Челябінської області,

вул. Кемеровської, 20. Кольченку Олександру Олександровичу.

 

 

Сашко Кольченко передає привіт друзям. Не сумуйте! Його відповіді на запитання психолога - члени ОНК Ольги Фролової (на фото...

Опубліковано Татьяною Щур 16 березень 2016 р.

Нагадаємо, ростовський суд виніс вирок українському режисеру Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченка засудили до десяти років ув'язнення. Українців звинуватили у плануванні терактів у окупованому росіянами Криму.

Геннадій Афанасьєв був одним з ключових свідків звинувачення у справі Сенцова та Кольченка, однак зрештою він відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше говорив під тиском.

Афанасьєв та інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами "терористичної групи" в Криму, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва уклали угоду зі слідством, їхня справа розглядалася в закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі.

Засудженого в Росії 73-річного українця Юрія Солошенка відправили на етап в Нижній Новгород. Його визнали винним у шпигунстві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація