Кольченко переконаний, що його обміняють

Кольченко переконаний, що його обміняють

Українець повідомив про виготовлений російський паспорт.

Незаконно засуджений у Росії громадянин України Олександр Кольченко написав три заяви-прохання про відправку до України відбувати покарання.

Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.uа.

За його словами, він вже був після відповідного дзвінка у спецвідділі. "Там було три заяви. Кожної заяви по три примірники написав про те, що я прошу відправити мене до України для відбування покарання. Із юридичними і процесуальними наслідками ознайомлений і ще щось було. Мабуть, все до цього йде, а як там складеться. Я їх 8 квітня писав. Наскільки я розумію ситуацію, фактично 100%, що буде обмін, якщо нас відправлятимуть, але юридично це буде оформлено, як відправка на відбування покарання [в Україну]. Не зрозуміло, що з громадянством. Одним із пунктів є наявність громадянства тієї країни, в яку відправляють, а тут... мені паспорт (російський – ред.) виготовили, але я не отримував його і не розписувався. Український у мене є", - розповів він.

Нагадаємо, в Мін'юсті Росії повідомили, що рішення про передачу Україні Олександра Кольченка ухвалюватиме суд регіонів, де він утримується, але після згоди українського суду. У РФ додали, що згідно з Конвенцією Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб, зібрані на Кольченка документи направлять до Мін'юсту РФ для передачі Мін'юсту України. Після цього український суд повинен перетворити вироки російських судів на свої рішення, замінюючи призначене в РФ покарання покаранням, передбаченим законами України за вчинення такого ж злочину. Всі ці документи надсилаються через Мін'юст і ФСВП Росії у суди за місцем відбування покарання засуджених для остаточного вирішення питання про їхню видачу Україні. Джерело "Інтерфаксу" повідомило, що процедура може зайняти більше півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених відбудеться, можливо, восени цього року.

ЧИТАЙТЕ ПОВНУ ВЕРСІЮ ІНТЕРВ'Ю З ОЛЕКСАНДРОМ КОЛЬЧЕНКОМ

Повʼязані теми:

Наступна публікація