Колесніченко і Фаріон посварилися через гроші на мовний "маразм"

Колесніченко і Фаріон посварилися через гроші на мовний "маразм"

Політики жваво визначали, скільки коштує мова в Україні / Фото: generaccion.com

Фінансування мовних ініціатив викликало дуже жваву дискусію кандидатів від ПР і "Свободи".

Міністерство фінансів України підрахувало суму, необхідну на впровадження нового закону про мови. Про це заявила кандидат у депутати ВР від партії "Свобода" Ірина Фаріон в ефірі одного з українських телеканалів.

"Міністерство фінансів зауважило: щоби втілити ваш разом із Ківаловим маразм потрібно 17 млрд. Це означає, що з кишені кожного пенсіонера ви витягнете десь 100 гривень", - заявила політик.

У відповідь на це нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко звинуватив опонента в брехні. За словами регіонала, Мінфін узагалі не називав жодних цифр.

"Мені приємно слухати про маразм від людини, яка маразм поширює. А скільки коштує право людини? Людини, котра обслуговує цю державу, сплачує їй податки? Що, 17 млн російськомовних громадян, які сплачують податки, негідні права на власну рідну мову?", - зазначив депутат.

Колесніченко також наголосив, що носії румунської, польської та угорської мови теж мають право на послуги від держави, яку вони утримують своїми грошима.

"Вони мають не право – вони в першу чергу мають обов'язок вивчити державну мову. Обов'язок!", - зазначила у відповідь Фаріон.

Представниця "Свободи" також запитала регіонала, чи відповідає дійсності інформація про виділення Росією 80 млн на підтримку очолюваної ним організації "Російськомовна Україна".

Колесніченко такі відомості спростував. За його словами, бюджет його структури становить 2 млн і складається з внесків громадян України. Регіонал запевнив, що фінансова звітність є прозорою та представлена на сайті організації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація