Колишні адвокати Савченко звинувачують один одного у зв'язках із ФСБ і Медведчуком

Колишні адвокати Савченко звинувачують один одного у зв'язках із ФСБ і Медведчуком

Фото: УНІАН

Юристи намагаються залучити журналістів до свого конфлікту.

Між колишніми адвокатами українського нардепа Надії Савченко Миколою Полозовим, Марком Фейгіним та Іллею Новіковим розгорається скандал.

У соцмережі Facebook юристи накинулися зі звинуваченнями на адресу один одного.

Так, Полозов у своєму пості написав про те, що Новіков брав участь у діяльності створеної помічником президента РФ Владиславом Сурковим організації "Молоді юристи Росії" і свого часу захищав комісара кремлівського руху "Наші" Сергія Белоконєва.

"Як виявилося, він брав участь вже давно у діяльності організації "Молоді юристи Росії", створеної Сурковим і главою кремлівського руху "Наші" Якеменком. З розкритої днями пошти Суркова з'ясувалося, що саме в цей період голова "Молодих юристів Росії", близький приятель Новікова Бруєв і учасниця ЩДК Інна Семенова з України (теж його колега) були на нараді у Суркова (...) Новіков виявився адвокатом колишнього глави Росмолоді, комісара руху "НАШІ" Белоконєва. Фейгін і я, дізнавшись всі ці деталі, запропонували Новікову припинити ці політично непоєднувані речі", - йдеться в пості Полозова.

Далі з'ясувалося, що у Новікова є борги перед "Сбербанком" Росії, але, незважаючи на це, він спокійно виїжджав за кордон.

"Причому, наявність цих прострочених боргів ніяк не позначалося на його переміщення за кордон і в інших аспектах. Нагадаю, що під приводом штрафу в 5000 рублів Фейгіна не випустили на Форум вільної Росії до Вільнюса, буквально пару тижнів тому. Хоча, зрозуміло, суто політичні причини. На всі запитання, звернені до Новікова з цих випадків, він або відмовчувався, або ніс відверту нісенітницю, типу забув про борг і так далі", - додав колишній захисник Савченко.

За словами Полозова, Новіков нишком від нього і Фейгіна проніс у СІЗО до Савченко проект закону, пізніше названого її ім'ям, і нібито потай від своїх колег почав вирішувати питання щодо допомоги тодішньому лідеру УКРОПу Геннадю Корбану, який перебував під вартою. Також юрист зазначив, що його колега через сестру нардепа - Віру Савченко, яка не відхрещувалася від зв'язків з Віктором Медведчуком, вирішував власні проблеми. Кум Путіна, на думку миколи Полозова, теж був причетний до приїзду Савченко до Москви.

"Через Віру, сестру Савченко, яка не приховувала своїх близьких взаємин із Медведчуком, говорила про це публічно, Новіков почав вирішувати свої перераховані вище проблеми. І, мабуть, вирішив. Немає жодних сумнівів, що приїзд Надії в Москву – результат зусиль все того ж Медведчука. Нагадаю, він відкрито говорив про свої симпатії до Новікова і неприязні до Фейгіна та Полозова, як особисто, так і через свого прес-секретаря", - додав Полозов.

При цьому, він додав, що зі своєю частиною у справі Савченко Новіков впорався "вкрай погано".

Фейгін також підписався під постом Полозова своїм коментарем: "Все так, все так...".

Пізніше відреагував на звинувачення і сам Новіков. Він заявив про готовність залишитися в Києві, щоб відповісти на запитання, які виникли довкола скандалу, і написав: "Колишньої гармонії вже не буде. Ваших співвітчизників у російських в'язницях захищають два брехуна. Або один агент ФСБ. Або три брехуна. Якщо вам справді є справа до ваших заручників, то давайте, розбирайтеся".

Повʼязані теми:

Наступна публікація