Колишніх міністрів оборони Єжеля та Лебедєва оголосили у розшук

Колишніх міністрів оборони Єжеля та Лебедєва оголосили у розшук

Фото: УНІАН

Крім того, Київ зараз розшукує також ряд інших екс-воєначальників.

Колишніх міністрів оборони України Михайла Єжеля та Павла Лебедєва оголосили в розшук. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос в інтерв'ю газеті "Сегодня".

За його словами, Київ розшукує також ряд колишніх високопоставлених воєначальників. Зокрема, як повідомив Матіос, екс-глава Генерального штабу Збройних сил України Юрій Ільїн оголошений в розшук за участь у злочинній організації і дезертирство.

А командувач ВМС контр-адмірал Денис Березовський, заступник командувача контр-адмірал Дмитро Шакура і віце-адмірал Сергій Єлісєєв - за дезертирство і державну зраду.

Водночас, за інформацією Матіоса, Михайло Єжель зараз перебуває в одному з лікувальних закладів Міноборони Білорусі. Матіос заявив, що, згідно з українськими законами, "немає іншого виходу, окрім як чекати, коли він (Єжель. - ред.) одужає", оскільки "виїхати і перевірити цей факт у Білорусі - такої можливості у нас немає".

Нагадаємо, наприкінці лютого Єжель заявив, що готовий співпрацювати зі слідством та свідчити з приводу кримінального провадження за фактом розкрадання 42 мільйонів гривень.

Михайло Єжель посідав пост глави українського Міноборони з березня 2010 року до лютого 2012 року. У квітні 2013 року колишній президент Віктор Янукович призначив його послом України в Білорусі.

Після зміни влади в Києві генеральна прокуратура запідозрила Єжеля в розтраті держкоштів на суму 46,7 млн гривень. В кінці квітня 2015 року посол в Білорусі Михайло Єжель був відкликаний, а в травні президент країни Петро Порошенко звільнив його з посади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація