Колишній охоронець Фірташа пояснив, за що Полторак нагородив його іменним пістолетом

Колишній охоронець Фірташа пояснив, за що Полторак нагородив його іменним пістолетом

Мирний отримав пістолет за допомогу армії / Фото: УНІАН

Мирний не зміг назвати точну суму благодійності.

Міністр оборони Степан Полторак нагородив народного депутата від Опозиційного блоку Івана Мирного 9 мм автоматичним пістолетом АПС і 20 патронами.

Цю інформацію підтвердив ТСН.uа сам нардеп, який до того, як стати депутатом, працював особистим охоронцем бізнесмена Дмитра Фірташа.

За його словами, зброю він отримав за фінансування армії. "Я дуже багато допомоги надавав волонтерам, Нацгвардії, армії. Давав гроші на бронежилети. Що тут поганого?!", - зазначив Мирний.

Народний депутат зазначив, що допомагав батальйону Київ-1, підрозділу СБУ "Альфа", Національній гвардії. Однак він не уточнив, на яку суму і з яких коштів надавав допомогу, тому що "хвалитися благодійністю - це неправильно".

Також він зазначив, що нагородну зброю носить завжди з собою. "Тому що в нашій країні йде війна, як ви всі говорите, тому треба озброюватися. В країні небезпечно. Чим я буду захищатися? Голими руками?", - зазначив Мирний.

Нагадаємо, іменною зброєю були нагороджені Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, помічник президента України Олексій Горащенков, голова Державної Казначейської служби Тетяна Слюз, народні депутати Ігор Кононенко, Сергій Куніцин, Ігор Котвицький.

Повʼязані теми:

Наступна публікація