Комісія ВР встановила, що 75% героїв Майдану були вбиті зі снайперських гвинтівок

Комісія ВР встановила, що 75% героїв Майдану були вбиті зі снайперських гвинтівок

Тимчасова слідча комісія оприлюднила свої висновки

Правда, більшість речових доказів були знищені.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради оприлюднила свої  висновки винних у смерті Небесної сотні, які будуть передані до Генеральної прокуратури, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Комісія під керівництвом депутата Геннадія Москаля запевняє, що масові розстріли людей на Майдані у лютому здійснило злочинне угруповання на чолі з колишнім президентом Януковичем.

Крім того, в звіті йдеться про те, що 75% героїв Майдану були вбиті або поранені зі снайперських гвинтівок. За результатами радіоперехоплень вдалося встановити, що на вогневих позиціях у ті дні були снайпери з внутрішніх військ, спецпідрозділів "Сокіл" та "Беркут" міністерства внутрішніх справ, а також "Альфа" - Служби безпеки та Управління держохорони.

Утім, судові перспективи справ загиблих героїв Небесної сотні, непевні: більшість речових доказів знищені, видану зброю так і не повернули на склади.

Тимчасова слідча комісія назвала винних у смерті Небесної сотні

Тимчасова слідча комісія назвала винних у смерті Небесної сотні

У  своїх висновках парламентська комісія також зазначає: представники опозиційних на той час "Батьківщини", "Свободи" та "УДАРу" до вбивств людей не причетні.

Щодо загиблих на Майдані силовиків комісія припускає - їх задля нагнітання ситуації вбивали свої ж агенти силових структур. 

Як вже раніше повідомлялося, у Раді встановили, що вбивствами активістів на Майдані керував Янукович.

Повʼязані теми:

Наступна публікація