Комітет ВР зі свободи слова дав оцінку подіям на "Інтері"

Комітет ВР зі свободи слова дав оцінку подіям на "Інтері"

Фото: УНІАН

Більшу частину засідання депутати говорили про підпал приміщень телеканалу.

Комітет Верховної Ради зі свободи слова ухвалив резолюцію стосовно останніх подій, пов'язаних із телебаченням в Україні. Депутати засудили впровадження інформаційної політики в інтересах держави-агресора, але водночас назвали підпал офісу "Інтера" неприпустимим, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Вас сьогодні підпалили, якщо не схаменетеся, завтра і застрілять. Давайте внесемо закон, який буде дозволяти Нацраді позбавляти ліцензії канали за міжнаціональну ворожнечу, які фінансуються державою агрессором", - запропонував голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. "Я пропоную засудити напад, вимагати швидкого розслідування і вказати там про відповідальність в умовах війни для засобів масової інформації", - наголосила народний депутат Вікторія Сюмар.

Нагадаємо, 4 вересня офіс каналу "Інтер" підпалили зсередини, внаслідок чого кілька людей зазнали поранень. Наступного дня під телеканалом встановили блокаду на знак протесту проти інформаційної політики мовника, яка ведеться на користь агресора – Росії. За акцією нібито стоять колишні військові Збройних сил. Тим часом Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу. Але, за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, відео з камер спостережень телеканалу надане в неналежному вигляді – носії зіпсовані та залиті водою.

Комітет ВР зі свободи слова присвятив частину свого засідання підпалу "Інтера"

Комітет ВР зі свободи слова присвятив частину свого засідання підпалу "Інтера"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація