Комітету Ради не вистачило одного голосу, аби скасувати скандальну поправку до держбюджету

Комітету Ради не вистачило одного голосу, аби скасувати скандальну поправку до держбюджету

Фото: УНІАН

Для кворуму на комітеті не вистачило одного члена.

Комітету Верховної Ради з питань запобігання й протидії корупції не вистачило одного голосу, аби рекомендувати нардепам скасувати норму держбюджету про відстрочку до 2017 року введення електронного декларування доходів чиновників.

"Українські новини" передають, що голова комітету запропонував рекомендувати парламенту прийняти в цілому відповідний законопроект №3755 депутата БПП Вадима Денисенка.

Члени комітету обговорили цей законопроект і погодилися, що його слід ухвалити, однак для кворуму на комітеті не вистачило одного члена.

Експерт делегації Євросоюзу в Україні Марія Стогова  заявила, що Нацагентство з запобігання корупції й система електронного декларування повинні запрацювати в Україні у першому кварталі 2016 року.

"Тобто, до 1 квітня ми хотіли б бачити й запуск Національного агентства із запобігання корупції, і вже робочу систему електронного декларування, і перевірки цих же декларацій. Дуже важливо, щоб це запрацювало вже у 1-му кварталі, якщо Україна хоче виконати ті зобов'язання, які вона на себе узяла", - наголосила Стогова.

Нагадаємо, що  згідно із скандальною поправкою до держбюджету декларування всіх активів в електронному вигляді відклали до 2017 року. А воно необхідне для безвізового режиму з ЄС.

Зазначимо, що сьогодні, 14 січня, Петро Порошенко під час першої цього року прес-конференції заявив, що він особисто найближчим часом ініціює кілька законопроектів, які пришвидшать скасування віз для українців. В тому числі, щодо скасування скандальної поправки до бюджету, яка стосується відкладення декларування всіх активів в електронному вигляді.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація