Комуніст подав до суду на "хамку" Фаріон і вимагає 100 тис. грн

Комуніст подав до суду на "хамку" Фаріон і вимагає 100 тис. грн

Комуніст Зубчевський вимагає стягнути з Фаріон 100 тис. грн моральної шкоди / Фото: gbgalsgallery.com

"Тепер настала черга їй відповісти за свої слова", - заявляє депутат.

Народний депутат від фракції КПУ Олександр Зубчевський подав до суду на депутата фракції "Свобода" Ірину Фаріон. Про це повідомляє прес-служба Запорізького облкомітету Компартії.

"Олександр Зубчевський вимагає стягнути з Ірини Фаріон 100 тис. грн моральної шкоди за образи на його адресу, що прозвучали публічно в засобах масової інформації з вуст націоналістки", - наголошується в повідомленні. Там також зазначається, що депутат зібрав "численні докази хамства і образ, які лягли в основу позову".

"Це стосується друкованих ЗМІ, інтернет видань, а також телевізійних виступів Ірини Фаріон, в яких вона з ентузіазмом виступала і грубіянила. Тепер настала черга їй відповісти за свої слова. Впевнений, що сума в 100 тис. грн цілком адекватна, а позов послужить гарним уроком для "галичанської інтелектуалки", - заявляє Зубачевский.

Також народний депутат зазначив, що у разі задоволення позову судом, "вся сума, визначена як відшкодування морального збитку, буде направлена в російськомовні школи західної України і школи Запорізької області".

Нагадаємо, раніше Фаріон заявляла про намір подати до суду на Зубчевського, який відмовився говорити українською мовою під час засідання комітету з питань науки і освіти. Депутат Зубчевський заявив про намір подати зустрічний позов до Фаріон.

Також в кінці лютого депутати Луганської обласної ради ухвалили рішення направити до Генпрокуратури колективний запит з вимогою порушити стосовно Фаріон кримінальну справу за фактом образи представників молодіжних громадських організацій Луганщини.

У заяві зазначалося, що після проведення акції в Луганську Фаріон дозволила собі публічні образи на адресу місцевої молоді. В тому числі: "Виродки. Виродки. Інтелектуальні деграданти. Неуки. Недалекі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація