Конфлікт на Донбасі можна врегулювати до кінця року – Білий дім

Конфлікт на Донбасі можна врегулювати до кінця року – Білий дім

Конфлікт на Донбасі можна врегулювати до кінця року – Білий дім

Фото: Reuters

Адміністрація Обами хоче домогтися вирішення конфлікту до кінця терміну його повноважень.

Конфлікт на Донбасі можна врегулювати до кінця терміну повноважень президента США Барака Обами, які сплывают 20 січня 2017 року.

Про це заявила радник з національної безпеки Сьюзан Райс, яка відповідає за координацію зовнішньої політики в Білому домі, передає Голос Америки.

"Це можна встигнути зробити до закінчення терміну повноважень нинішньої адміністрації, якщо сторони, особливо Росія, проявлять достатню політичну волю", – сказала Райс на заході в редакції газети Washington Post.

За її словами, американська влада активізує співпрацю з французькими та німецькими колегами у справі реалізації Мінських угод. Сьюзан Райс бачить потенціал для вирішення конфлікту до кінця року.

"Ми сподіваємося, що, якщо Росія хоче вирішити цю проблему – а у нас є підстави вважати, що хоче, – у нас є час, ресурси та інструменти, щоб добитися цього", – сказала вона.

Нагадаємо, голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив про відсутність прогресу врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Так, ми не бачмо прогресу в мінських переговорах та бачимо збільшення насильства і порушень режиму припинення вогню. Ми бачимо більше проблем, ніж рішень. Проте це (мінські угоди – ред.) єдина конструкція, яку ми маємо, для обговорення майбутніх рішень щодо того, що на превеликий жаль, сталося на сході України для мільйонів українців, які стали заручниками цього конфлікту", - заявив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація