Конгрес США схвалив закон на підтримку України оборонними системами озброєння та інвестиціями

Конгрес США схвалив закон на підтримку України оборонними системами озброєння та інвестиціями

Фото: Reuters

Санкції проти РФ залишатимуться чинними до відновлення суверенітету України над Кримом.

Палата представників Конгресу США одностайно схвалила закон H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні".

Про це повідомила прес-служба посольства України в США на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що раніше закон підтримав Комітет у закордонних справах.

"Документ, ініційований Співголовою Комітету у закордонних справах Палати представників Еліотом Енгелем та внесений ним спільно з конгресменом-республіканцем Адамом Кінзінгером, фіксує збереження американських санкцій проти РФ до своєчасного, повного і доведеного виконання нею Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується у законі, США не визнають анексію Росією Криму, тож введені санкції залишатимуться чинними, доки президент США не надасть Конгресу підтвердження щодо відновлення суверенітету України над півостровом.

"До переліку передбачених законом координованих з союзниками та партнерами США засобів підтримки України включено летальні оборонні системи озброєнь", - зазначено у документі.

До того ж окремі положення закону спрямовані на посилення протидії російській інформаційній пропаганді та сприяння залученню іноземних інвестицій в економіку України.

Зауважимо, що співавторами документа виступили майже 40 конгресменів від Демократичної та Республіканської партій. Перед його підписанням президентом США ідентичний за змістом законопроект має бути підтриманий Сенатом.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко повідомив про надання Україні $ 1 млрд кредиту від США. Про це було домовлено на зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація