Конгрес США збирається надати військову допомогу Україні - ЗМІ

Конгрес США збирається надати військову допомогу Україні - ЗМІ

Фото: Reuters

Комітет з питань збройних сил Палати представників пропонує внести кілька змін до закону про виділення асигнувань у галузі оборони з метою протистояння загрозам з боку РФ та КНДР. 

У Палаті представників США мають намір виділити воєнну допомогу Україні.

Зокрема, комітет з питань збройних сил Палати представників пропонує внести декілька змін до закону про виділення асигнувань у галузі оборони з метою проотистояння загрозам з боку РФ та Північної Кореї, передає The Hill.

Зазначається, що голова комітету з питань збройних сил Палати представників Мак Торнберрі заявив, що конгресмени у законі про повноваження в галузі національної оборони пропонують збільшити фінансування ініціативи європейської політики стримування та зменшити виділення коштів на підтримку проведення зарубіжних надзвичайних операцій.

Ініціатива європейської політики стримування створена з метою забезпечення допомогою Збройних сил європейських союзників, які стурбовані агресією РФ. Цей закон дозволить також виділити мільйони доларів Україні на ініціативу із надання допомоги в галузі безпеки, яка покликана допомогти проведенню навчань та постачання спорядження українським військовим.

Порошенко у США підписав важливі для України угоди

Порошенко у США підписав важливі для України угоди

"Закон і надалі включатиме воєнну допомогу для України, а також заохочуватиме адміністрацію (Дональда Трампа - Ред.) забезпечити летальною допомогою з тою метою, щоби українці могли краще захищати себе проти агресії, яка походить зі сходу", - прокоментував Торнберрі.

Нагадаємо, державний секретар США Рекс Тіллерсон підтвердив готовність США сприяти врегулюванню конфлікту на Донбасі. Про це він сказав під час зустрічі із президентом України Петром Порошенком у Вашингтоні, передає прес-служба Адміністрації президента. Також політики обговорили звільнення українських заручників, шляхи надання оборонної зброї Україні, посилення інвестиційного і торговельно-економічного співробітництва двох країн, шляхи інституціоналізації двосторонньої співпраці у безпековій сфері тощо. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація