Кононенко спробував пояснити претензії до Авакова

Кононенко спробував пояснити претензії до Авакова

Авакову можуть "перенаправлятися" претензії, які вже є у громадськості до Деканоідзе / Фото: УНІАН

Громадяни не розібралися, де які повноваження силовиків.

Претензії фракції БПП до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова можуть бути пов'язані "з неясним поки що поділом повноважень з головою Національної поліції" Хатією Деканоідзе.

Про це заявив перший заступник голови фракції "БПП" Ігор Кононенко в ефірі "112" каналу.

"Я не готовий коментувати, тому що я не маю офіційної позиції фракції, питання серйозне, і я думаю, що наступного тижня у фракції вже буде офіційна позиція з цього приводу", – зазначив Кононенко.

На думку Кононенка, Авакову можуть "перенаправлятися" претензії, які вже є у громадськості до Деканоідзе.

"У нас ще громадяни до кінця не розібралися, де повноваження Міністра внутрішніх справ, а де повноваження голови Нацполіції Хатії. Тому, тут можливі претензії, які вже є до Хатії, перенаправляються до пана Авакова", – заявив Кононенко. Окрім того, він зазначив, що кадрові рішення в Кабміні можуть бути прийняті 2-5 лютого.

Нагадаємо, що раніше під час стратегічної наради за участю президента Петра Порошенка на початку січня перед прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком поставили вимогу заміни глави МВС Арсена Авакова на будь-яку іншу кандидатуру.

Своєю чергою сам Аваков на запитання про ймовірність своєї відставки відповів, що його "функція не бути зручним, а робити те, що повинен".

Нагадаємо, у грудні 2015 року під час засідання Національної ради реформ голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватили один одного в корупції. Емоції зашкалювали, і Аваков жбурнув у Саакашвілі склянкою з водою. Минулося без травм, однак, президент закрив засідання.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація