Кононенко відмовився коментувати допит в НАБУ

Кононенко відмовився коментувати допит в НАБУ

Фото: УНІАН

Нардеп відхрестився від запитань таємницею слідства.

Народного депутата від фракції БПП "Солідарність" Ігоря Кононенка допитали в Національному антикорупційному бюро у зв'язку із заявою міністра економрозвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Про це пише "Українська правда". 

"Запитання-відповіді не буду коментувати. Це таємниця слідства, мене попередили. Усно підтвердив своє клопотання про очну ставку з Айварасом Абромавичусом, слідчий сказав, що буде визначатися", - сказав він. Народний депутат також зазначив, що запропонував слідчим застосувати щодо міністра економрозвитку поліграф.

На запитання журналістів, чому допит тривав лише годину, нардеп зауважив, що прийшов без адвоката.

"Питань було багато, але я швидко відповідав. Якщо ви помітили, я прийшов без адвоката. А без адвоката все триває значно швидше", - підкреслив Кононенко. Разом з тим нардеп назвав всі звинувачення у його бік "маячнею", а також наголосив, що не збирається складати мандат.

3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає.

Сам Кононенко всі обвинувачення відкидає та заявляє про готовність свідчити у Антикорупційному бюро на "детекторі брехні". Готовність давати свідчення у НАБУ висловив і Айварас Абромавичус. У Бюро повідомили про відкриття справи щодо заяв міністра, однак висвітлювати свідчення політиків журналістам не дозволили.

Учасники коаліції не можуть домовитися про переформатування Кабінету міністрів. Фракції "Самопомочі", Радикальної партії і "Батьківщини" наполягають на відставці Арсенія Яценюка, який погрожує переходом своєї політичної сили "Народний фронт" в опозицію. Глава фракції "БПП" в парламенті Юрій Луценко заявив про політичну кризу в Україні через небажання учасників коаліції йти на поступки і продовжують шантаж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація