Кононенко заявив, що може "хоч завтра" скласти мандат

Кононенко заявив, що може "хоч завтра" скласти мандат

Нардеп стверджує, що готовий покинути парламент / Фото: УНІАН

Народний обранець відкидає звинувачення глави МРЕТ. 

Нардеп та заступник глави фракції БПП Ігор Кононенко заявив, що готовий скласти депутатський мандат, якщо відповідне рішення ухвалить фракція.

"У мене немає проблем піти з парламенту, я це можу зробити хоч завтра. Якщо буде рішення фракції, то я це зроблю", – цитує "Українська правда" слова народного обранця.

Звинувачення міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса у тиску на нього Кононенко називає антипіаром.

"Щодо звинувачень мене немає жодного документу. Його нема, не було і не буде. Це абсолютний антипіар…", - сказав нардеп.

Кононенко також запевнив, що не заважав провести конкурс на посаду голови компанії "Укрхімтрансаміак", яку зараз займає Віктор Бондик, якого пов'язують із оточенням Віктора Януковича.

"Я завадив провести конкурс? Яким чином! Це повний абсурд декілька місяців тому я особисто спілкувався про це з Абромавичусом і звертав увагу, що до цієї людини (Бондика – Ред.) є претензії і є кримінальні справи", – заявив депутат.

Також Кононенко відхрестився від того, що нав'язував Абромавичусу підконтрольного заступника міністра економіки.

Сьогодні, 3 лютого, глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ та нав'язування сумнівних осіб у команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника глави фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади у держкомпаніях та на посаду застпника міністра. 

Сам Кононенко заяву міністра називає спробою перекласти відповідальність за невдачі у роботі МЕРТ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація