Контакт між США та Росією впливає на роботу Тристоронньої групи - ОБСЄ

Контакт між США та Росією впливає на роботу Тристоронньої групи - ОБСЄ

В ОБСЄ переконані у взаємному впливі США та РФ / Фото: Дарка Оліфер / Facebook

Зустрічі між посадовцями змінюють переговорний процес.

Зустрічі посадовців США та Росії мають безпосередній вплив на роботу Тристоронньої контактної групи по Донбасу.

У цьому переконаний спеціальний представник ОБСЄ на переговорах Тристоронньої контактної групи Мартін Сайдік, передає "Інтерфакс-Україна".

Після запитання журналістів про те, чи впливають переговори держсекретаря США Джона Керрі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, а також помічника президента РФ Владислава Суркова з помічником держсекретаря США Вікторії Нуланд на переговорний процес контактної групи, Сайдік відповів: "У мене є дуже коротка відповідь - так, обов'язково".

Нагадаємо, що 13 січня, у Мінську відбулося перше цього року засідання Тристоронньої контактної групи. Головною вимогою, як і раніше, стало "повне і беззастережне припинення вогню на Донбасі". Українська сторона констатувала: режим тиші, який повинен був панувати на Донбасі під час святкування Різдва Христового і Нового року, так і не став реальністю. Втім, були досягнуті домовленості про повернення українських громадян з полону та допуск міжнародних гуманітарних організацій до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Однак, згоди не дійшли у питаннях політичної підгрупи, оскільки українська позиція незмінна: вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу повинні відбутись за українськими законами, стандартами ОБСЄ та за участю українських партій та ЗМІ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація