Корбан заявив, що не узурповує владу в УКРОПі

Корбан заявив, що не узурповує владу в УКРОПі

Корбан заявляє, що не давав згоди на переобрання голови політради ”УКРОПу” / Фото: УНІАН

За його словами, він не давав згоди на це рішення.

Глава партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадій Корбан заявляє, що не давав згоди на переобрання очільника політради УКРОПу.

Про це він сказав журналістам, передає УНІАН.

"Я думаю, що політрада збереться ще раз найближчим часом. Можливо, були якісь розмови про те, що технічно я сьогодні не можу виконувати функції голови політради", - зазначив політик.

"Я не хочу, щоб у когось складалося відчуття, що я узурпую владу у партії", - додав Корбан.

На його думку, обираючи лідера партії, необхідно виходити з того, у кого з членів партії найвищий рейтинг.

"Тому те рішення, яке було озвучено, я поки не хочу коментувати... Політрада має зібратися ще раз і обговорити рішення. Письмової своєї згоди не давав на відставку з поста голови політради", - підкреслив Корбан.

Нагадаємо, 23 січня "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" отримало нового керівника. Ним став голова секретаріату партії Денис Борисенко.  

25 грудня під час засідання лідеру партії стало зле і його госпіталізували в лікарню Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я. 

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставку Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і тривав він до майже 14 години 28 грудня. 

13 січня цього року Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги захисту Геннадія Корбана щодо арешту та утримання в СІЗО.

Наразі Геннадій Корбан утримується в СІЗО СБУ в Києві. Захист політика вважає переведення порушенням норм чинного законодавства України і обвинувачує слідство у спробі тиску.

22 січня  ГПУ провела брифінг, присвячений оприлюдненню нової порції документів які, як стверджується, було вилучено під час обшуків у приміщеннях Корбана.

Показані документи, за твердженням ГПУ, доводять дачу хабарів працівникам управління по боротьбі з економічними злочинами та прокуратури. Стверджується, що на виборчу кампанії у Чернігові за три місяці Корбан витратив 2,6 млн доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація