Корбан розповів, як ГПУ зірвала медекспертизу

Корбан розповів, як ГПУ зірвала медекспертизу

Фото: УНІАН

Працівники правоохоронних органів вручили йому повістку про проведення медекспертизи.

Сьогодні, 24 грудня, лідер партії УКРОП Геннадій Корбан повідомив, що 31 грудня закінчується термін його домашнього арешту.

"З наближенням цієї дати слідчі Генеральної прокуратури здійснюють все більше і більше процесуальних зловживань. Їм треба або продовжити термін, або відпустити. Я продовжую лікування у вигляді стаціонару на дому - ставлять крапельниці, беруть аналізи, дають гіркі ліки", - пише Корбан у себе в Facebook.

Він повідомив, що в середу до нього прийшли працівники правоохоронних органів і вручили повістку про проведення медекспертизи у Дніпропетровському обласному діагностичному центрі.

"Рівно о 9:00 був на місці. На обстеження з'явилися шість співробітників ГПУ разом з Головним і допотопною відеокамерою в руках. Головний сказав, що постанову про проведення медекспертизи скасовано і нібито нова, інша експертиза призначена в Києві, куди я повинен з'явитися до 18:00, сьогодні. Експертизу зірвали навмисно, чим шокували медпрацівників та головного лікаря", - пише він.

"По-перше, я на стаціонарному лікуванні. По-друге, я дав згоду на добровільне проведення експертизи в держмедзакладі, згідно з постановою ГПУ. Ну і третє, як можна фізично встигнути дістатися до 18:00 до Києва? Пане Шокін, ви хоч виявіть кмітливість і поцікавтеся розкладом авіарейсів, поїздів у напрямку Дніпропетровськ-Київ. Або купуйте мені чартер", - додав Корбан.

За його інформацією, співробітники прокуратури паралельно звернулися в Печерський суд з клопотанням про проведення примусової медекспертизи.

Нагадаємо, у Печерському суді Києва розглядалося клопотання захисту Геннадія Корбана про зміну йому запобіжного заходу. Термін домашнього арешту спливає 31 грудня цього року. 

Корбан перебував у Жовтневому районному суді Дніпропетровська, звідки включався у режимі відеоконференції в засідання Печерського суду Києва.

Під час судового засідання у Корбана підвищився тиск, йому зробили кардіограму. Лікар швидкої допомоги Олександр Бутерін заявив, що з такими змінами, які є на кардіограмі, пацієнтів госпіталізують.

 

31 грудня, строго під Новий рік закінчується термін мого домашнього арешту. З наближенням цієї дати слідчі Генеральної ...

Опубліковано Gennady Korban 24 грудня 2015 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація