Корбан відхрестився від знайденої в нього вдома "чорної бухгалтерії"

Корбан відхрестився від знайденої в нього вдома "чорної бухгалтерії"

Корбан заявив, що знайдена бухгалтерія не має до нього жодного стосунку. / Фото: Прес-служба партії "Укроп"

Політик звинуватив ГПУ в брехні. 

Лідер партій УКРОП Геннадій Корбан заявив, що знайдена в нього вдома "чорна бухгалтерія" не має до нього жодного стосунку. Про це він заявив під час розгляду його апеляції в суді 22 січня.

"Це вже просто смішно, що вони у мене виявили. У мене вдома, крім дитячих речей і книг, більше нічого немає і бути не могло", - сказав політик.

"Тому давайте дивитися протоколи обшуків, формальні документи, а не те, що вони показують на своїх шоу. Вони забрехалися. Вона не має до мене жодного стосунку, як і "Чумаки"", - наголосив Корбан.

Нагадаємо, 22 січня ГПУ провела брифінг, присвячений оприлюдненню нової порції документів які, як стверджується, було вилучено під час обшуків у приміщеннях Корбана.

Показані документи, за твердженням ГПУ, доводять дачу хабарів працівникам управління по боротьбі з економічними злочинами т а прокуратури. Стверджується, що на виборчу кампанії у Чернігові за три місяці Корбан витратив 2,6 млн доларів.

28 грудня 2015 року суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус прийняв рішення про арешт Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доправлений до Києва. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви та підозри, що у Корбана дійсно проблеми зі здоров'ям, адже його обстежили в дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня під час засідання лідеру партії стало зле і його госпіталізували в лікарню Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я.

Адвокати Геннадія Корбана продовжують вимагати домашній арешт для свого підзахисного

Адвокати Геннадія Корбана продовжують вимагати домашній арешт для свого підзахисного

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставку Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і тривав він до майже 14 години 28 грудня.

22 січня Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції захисту лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана на 25 січня. Таке рішення оголосив головуючий суддя Денис Масенко на засіданні у п'ятницю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація