Корбана хочуть насильно доставити до суду і провести медичний огляд просто там

Корбана хочуть насильно доставити до суду і провести медичний огляд просто там

Корбану хочуть провести судово-медичну експертизу просто у залі суду. / Фото: УКРОП/Facebook

Адвокат подав клопотання про перерву, щоб зробити судово-медичну експертизу у встановленому правилами порядку.

Прокурор ГПУ Олександр Голінченко наполягає на приводі лідера партії УКРОП Геннадія Корбана в суд і проведення йому просто там судово-медичного огляду.

Про це прокурор заявив під час судового засідання у справі політика, яке відбувається 27 грудня у Дніпровському суді міста Києва.

"Прокурор ігнорує вимоги закону про те, що таке обстеження має проводитися тільки ліцензованими експертами і тільки в приміщенні відповідного медичного закладу", - повідомляють захисники політика.

За словами адвоката Корбана Оксани Томчук, тільки після того за результатами висновків експертів, які встановлять факт того, чи може Корбан брати участь у засіданні, приймати рішення про його участь у суді. 

Водночас, прокурор Голінченко заявив, що на його думку достатньо 10-15 хвилин, щоб визначити чи може Корбан брати участь у судовому засіданні.

Через це адвокат Корбана подав клопотання про перерву, щоб зробити судово-медичну експертизу у встановленому правилами порядку. Суддя пішов до нарадчої кімнати.

У неділю, 27 листопада, Дніпровський суд міста Києва продовжив розгляд клопотання прокурора щодо зміни запобіжного заходу лідеру партії УКРОП Геннадію Корбану із домашнього арешту на утримання під вартою.

На судовому засіданні, яке розпочалося о 9:30 прокурор знову попросив про примусовий привід політика до суду. Нагадаємо, у суботу Корбана госпіталізували із засідання до лікарні Амосова.

Вранці неділі в палату до Геннадія Корбана з'явився слідчий Генпрокуратури Олександр Неділько та зачитав постанову про призначення судово-медичного дослідження мета якого - встановити чи може він брати участь в засіданні суду за станом здоров'я.

Слідчі не змогли надати документів, що підтверджують проведення судово-медичного дослідження та висновки про те, що Корбан може взяти участь у розгляді справи. Знаючи про це, слідчий вручив йому повістку про виклик до суду від імені слідчого.

Корбану вночі підсунули повістку до суду просто під двері палати у лікарні

Корбану вночі підсунули повістку до суду просто під двері палати у лікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація