Корбана перевели до СІЗО

Корбана перевели до СІЗО

Корбан переведений у СІЗО / Фото: УНІАН

Про умови утримання наразі нічого невідомо.

Лідер партії УКРОП Геннадій Корбан був переведений до слідчого ізолятору СБУ сьогодні, 15 січня.

Про це ТСН.ua повідомила прес-секретар партії Євгенія Кравчук.

"Я підтверджую переведення. Геннадій Корбан зараз у СІЗО", - зазначила вона.

Як повідомив ТСН.ua представник захисту Корбана Олексій Шевчук, переведення політика є порушенням чинного законодавства. Він нагадав, що його клієнту лікарями рекомендовано перебувати в домашніх безстресових умовах, щоб не ставити під загрозу здоров'я. "Це пов'язано з тим, що в СІЗО немає необхідних умов для догляду, який повинен бути забезпечений цілодобово, щоб своєчасно відреагувати на можливі зміни", - розповів Шевчук. 

Такі дії слідства адвокат вважає тиском на Геннадія Корбана з метою дестабілізації. Олексій Шевчук додав, що не знає, в яких умовах перебуває політик, але про його переведення було відомо раніше. 

Своєю чергою, за словами адвоката Оксани Томчук, згідно з висновком лікарів, Корбан потребує подальшого медичного спостереження. "Якщо Корбану стане гірше, він знову може бути госпіталізований", - не виключила Томчук.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус прийняв рішення про арешт Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доставлений у Київ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви та підозри, що у Корбана дійсно проблеми зі здоров'ям, адже його обстежили в дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня під час засідання лідеру партії стало погано і його госпіталізували в лікарню Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я.

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставку Корбана в суд, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і тривав він до майже 14 години 28 грудня.

13 січня цього року Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги захисту Геннадія Корбана щодо арешту та утримання в СІЗО. Засідання у справі поновиться 22 січня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація