Корчинський після штурму Банкової виїхав до Росії, а полковник "Беркуту" міг займатися провокаціями

Корчинський після штурму Банкової виїхав до Росії, а полковник "Беркуту" міг займатися провокаціями

До штурму Адміністрації президента міг закликати полковник міліції / Фото: УНІАН

У МВС обіцяють дати оцінку.

Лідер радикальної організації "Братство" Дмитро Корчинський, якого підозрюють у причетності до провокацій на Банковій, виїхав за кордон.

Про це стало відомо ТСН з надійних джерел.

Політик на зв'язок не виходить, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У свою чергу, у МВС про причетність Корчинського до організації провокацій говорять неохоче. Так, заступник міністра МВС Віктор Дубовик пообіцяв дати оцінку діям Корчинського.

Крім того, на одному з відео, яке було зняте під час штурму Банкової, вусатий чоловік, який голосно закликає людей їхати трактором на правоохоронців, дуже схожий на полковника міліції Сергія Косюка.

На прохання ТСН прокоментувати цю схожість у міліції відповіли, що подробиці нададуть після розслідування подій довкола президентської адміністрації.

Нагадаємо, саме таран трактором, кидання каміння в голови правоохоронців, димові гранати і фаєри стали головною підставою для чергового силового розгону людей беркутівцями. І саме тоді були затримані дев'ятеро осіб, які начебто і провокували сутички. Хоча свідки тих подій і сьогодні заявляють - узяли не тих і навряд чи візьмуть.

З'явились нові подробиці недільного штурму адміністрації Президента

З'явились нові подробиці недільного штурму адміністрації Президента

"Ми чули цю команду: "Присісти на місці". І вони сідали навпочіпки. Ви знаєте у в'язницях на етапі так сидять. Їх сиділо 10-15 осіб і це візуально була команда скоріш за все для солдат, що їх не треба чіпати", - вважає свідок тих кривавих подій Андрій Гришук.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація