Заради кортежу Авакова, який "літає" Києвом зі скаженою швидкістю, перекривають вулиці

Заради кортежу Авакова, який "літає" Києвом зі скаженою швидкістю, перекривають вулиці

Кортеж Арсена Авакова сьогодні їхав із перевищенням швидкості, для нього даішники перекривали рух інших авто / Фото: ТСН.ua

Попри обіцянку Яценюка кортежі урядовців і надалі створюють затори на дорогах.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порушив обіцянку їздити без кортежів, спецсигналів і хамства на дорозі.

Кореспонденти ТСН на власні очі бачили, як кортеж високопосадовця створював аварійні ситуації на дорогах та їздив з перевищенням швидкості по трасі, якою щодня їздив Віктор Янукович.

Міністр внутрішніх справ сьогодні повертався з навчального центру Національної гвардії України кортежем із двох броньованих новеньких "Мерседесів" і джипу "Фольксваген".

У навчальний центр Нацгвардії кортежем із броньованого "Рендж Ровера" і п'яти машин супроводу приїздив і в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Аваков же назад їхав майже тим же маршрутом, яким щодня пересувався екс-президент Віктор Янукович - із Нових Петрівців, через столичні Оболонь, Поділ і на Печерськ.

Наздогнати кортеж міністра було непросто. На спідометрі - 180 кілометрів на годину. Дозволена швидкість - 110. Водії не пригальмовували, навіть коли в'їжджали в населені пункти.

Руху на вулиці Богатирській заради кортежу ніхто не перекривав. Охорона Авакова справлялася сама і розганяла машини, які заважали. Білий "Мерседес" з одеськими номерами атакували кілька разів - водій ледве впорався з керуванням, щоб не потрапити в аварію.

На з'їзді з Московського проспекту кортеж навіть зупинився - і за правилами дорожнього руху пропустив пішохода. У цей момент можна було побачити, як під Московським мостом інспектор ДАІ зупиняв рух. Усі, хто бажав виїхати з Оболоні, чекали, доки проїде міністр.

На маршруті Гаванський міст - Набережно-Хрещатицька - Поштова площа не працював жоден світлофор. Рух регулювали даішники. Щойно кортеж міністра проїхав – світлофори почали працювати. Інспектори пояснили ситуацію технічними несправностями.

Аваков почав їздити у супроводі кортежу зі спецсигналами

Аваков почав їздити у супроводі кортежу зі спецсигналами

Ще місяць тому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що на українських дорогах усі будуть рівні, високопосадовці не пересуватимуться у кортежах, заради них не перекриватимуть руху.

Прокоментувати ситуацію з кортежем Авакова ТСН попросила Міністерство внутрішніх справ і надіслала відповідний запит.

Нагадаємо, попри тотальну урядову економію Аваков літав у Харків приватним літаком.

Кореспонденти ТСН Валерія Ковалінська, Дмитро Святненко, Павел Мяснов і Юрій Розумнюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація