"Крах атестації": Радник Авакова божиться, що конфлікту між активістами й поліцейськими немає

"Крах атестації": Радник Авакова божиться, що конфлікту між активістами й поліцейськими немає

Фото: 112.ua

У 99% випадків, усі рішення комісії – це консолідоване голосування, переконує він.  

У Міністерстві внутрішніх справ прокоментували заяву представників громадськості про вихід із процесу атестації українських поліцейських. Радник глави МВС, керівник однієї із атестаційних комісій Іван Варченко заявив, що насправді між активістами й членами атестаційних комісій конфлікту не було.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

"У абсолютній більшості, у 99% випадків, усі рішення комісії – це консолідоване голосування. Буває різниця у один чи два голоси, проте це є різницею у дискусії, а не конфліктом", – переконує Варченко.

Він зазначив, що у кожній області до атестаційної комісії подають заявки від 100 до 400 громадських активістів, але обирається тільки 20-25 осіб.

"Це означає, що у кількох сотень людей відповідно є два вибори: або включитися і далі брати участь у громадському процесі, який називають переатестацією, або стати в опозицію до цього процесу і сказати: "все пропало, бо ми не потрапили", – вважає представник правоохоронного відомства.

Він також переконує, що "члени атестаційної комісії, рекомендовані поліцією, це люди, які пройшли жорстке горнило громадської переатестації".

"Якщо хтось заявляє, що ці люди також "зрадники", то тоді вже варто оцінити роботу і громадськості, яка брала активну участь у перших етапах переатестації. За такої логіки, рівень їхньої роботи так само нульовий", – вважає радник Авакова.

На думку Варченка, зараз у атестаційних комісіях є баланс, адже посилено участь громадськості: замість двох представників, як це було раніше, зараз до комісій входить три. Також, за його словами, у комісіях працюють три представники від Нацполіції та один від МВС.

Колишній беркутівець, якого підозрюють у побитті євромайданівців, далі працюватиме у поліції

Колишній беркутівець, якого підозрюють у побитті євромайданівців, далі працюватиме у поліції

Нагадаємо, представники громадськості заявили, що виходять із атестації поліції через "окупацію процесу командою Авакова". На сьогоднішньому брифінгу учасники "Автомайдану", волонтери "Народного тилу" та Combat-UA вказали, що переатестація відбувається неефективно. Одна з активісток Ольга Худецька назвала ситуацію з реформою поліції "крахом атестації". 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація