Кравчук, Кучма і Ющенко підтримали Євромайдан та попередили про небезпечні наслідки

Кравчук, Кучма і Ющенко підтримали Євромайдан та попередили про небезпечні наслідки

Екс-президенти попередили учасників Євромайдану про небезпечні наслідки. / Фото: facebook.com/irina.vannikova

Екс-президенти обурені жорстокістю, з якою правоохоронці розігнали мирний Євромайдан.

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко в спільній заяві підтримали проведення Євромайдану та попередили мітингувальників про можливі небезпечні наслідки.

Три екс-президенти висловили свою підтримку учасникам Євромайдану та засудили застосування правоохоронцями надмірної сили для розгону мітингувальників.

"Створено перший за роки української незалежності небезпечний прецедент, коли влада вдалася до силового розгону мирного Майдану. Жорстокість, з якою діяли спецпідрозділи міліції, повинна бути не тільки публічно засуджена, а й покарана відповідно до українського законодавства, як абсолютно неприйнятна в демократичній країні", - написали екс-президенти у своїй заяві.

Також вони наголосили на тому, що стихійне проведення масових виступів та штурм адміністративних будівель може призвести до небезпечних і непередбачуваних наслідків. На їхню думку, і влада, і опозиціонери мають відмовитися від вирішення проблем силовими методами.

"Стихійність масових виступів і вкинутий в протестні настрої радикалізм можуть мати небезпечні наслідки. Сторони повинні негайно відмовитися від будь-яких спроб вирішити політичні питання силовими методами. Заклики до захоплення адміністративних будівель, революційних дії, запровадження надзвичайного стану, непокори окремих міст і регіонів центральним органам влади, протиставлення українців сходу і заходу повинні бути припинені, як небезпечні і непередбачувані", - йдеться в заяві.

Кравчук, Кучма та Ющенко бачать вихід з ситуації, що склалася у країні, у проведенні загальнонаціонального круглого столу, на якому влада має провести відкритий діалог разом з громадянським суспільством. Також президенти закликали повернутися до переговорів з ЄС з приводу укладання угоди про асоціацію. 

Нагадаємо, раніше Кравчук, Кучма та Ющенко розповіли про складний та історичний євровибір Януковича

Повʼязані теми:

Наступна публікація