Кравчук переконаний, що Мінські переговори уже відіграли свою роль

Кравчук переконаний, що Мінські переговори уже відіграли свою роль

Фото: Reuters

Необхідно створити новий формат переговорів.

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що необхідно виступати з ініціативою створення нового міжнародного формату для повернення Україні Криму та Донбасу.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Я пропоную виступити з ініціативою створення нового міжнародного механізму звільнення окупованого Донбасу і повернення Криму. Президент Порошенко почав такий процес, назвав "Женева+". Але це тільки початок. Це повинні бути громадськість, організації, громадянське суспільство, всі ми повинні тут діяти" , - сказав Кравчук.

За його словами, "Мінські переговори зіграли свою роль, коли потрібно було посадити Путіна за стіл, щоб не почалася широкомасштабна агресія, і як документ, який дозволяє застосовувати до Росії санкції", але жоден пункт угод не виконано.

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний погодився, що ініціювати такі пропозиції потрібно і над цим необхідно працювати.

Як повідомлялося раніше, 13 лютого має відбутися зустріч міністрів "нормандської четвірки". Глава МЗС України Павло Клімкін заявив про наміри  порушити питання деокупації Криму. Також міністр зауважив, що необхідно буде обговорити, яким чином буде забезпечено безпеку в період підготовки вільних і чесних виборів на Донбасі, зокрема планується обговорити міжнародний компонент, чи це буде миротворча місія, чи поліцейська місія ОБСЄ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація