Кремль не вірить даним України та ООН про загиблих на Донбасі

Кремль не вірить даним України та ООН про загиблих на Донбасі

Фото: Getty Images

Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має підстав вірити даним щодо загиблих на Сході України.

У Кремлі не вірять даним, які оприлюднила ООН, щодо загиблих на сході України.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков засумнівався у достовірності даних про кількість загиблих за весь час конфлікту на Донбасі, повідомляє Інтерфакс.

"Я не думаю, що ми маємо підставу довіряти аналітиці Києва. Безумовно, наші спеціальні служби володіють статистикою щодо можливих цифр", - повідомив Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жертвами конфлікту на сході України стали 30 346 людей. З них понад 9 тисяч були вбиті, більше 21 тисячі поранені, в морзі досі лишається близько тисячі невпізнаних тіл. Про це під час виступу на 31-й сесії Ради ООН з прав людини заявив помічник Генерального секретаря з прав людини Іван Шимонович.

У доповіді про ситуацію з прав людини на території України йдеться, що в останні місяці конфлікту кількість загиблих знизилась, проте й досі військові та мирне населення гинуть від постійних обстрілів на лініях розмежувань.

Також, Петро Порошенко, виступаючи на форумі "Боротьба України за свободу, яка триває" в будівлі Конгресу США (Капітолії) заявив, за час збройного конфлікту в Донецькій і Луганській областях, що почався в 2014 році, загинули близько 10 тис чоловік, в тому числі понад 2,7 тис військовослужбовців Збройних сил України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація