Кримські окупанти заочно заарештували Джемілєва

Кримські окупанти заочно заарештували Джемілєва

Кримські окупанти заочно заарештували Джемілєва / Фото: УНІАН

Українського нардепа оголосили у федеральний розшук.

У Київському районному суді окупованого Сімферополя заочно заарештували уповноваженого президента України у справах кримських татар, нардепа Мустафу Джемілєва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Джеміль Темишев.

"Слідчий і прокурор, обгрунтовуючи своє клопотання, говорили про те, що щодо Мустафи Джемілєва порушено кримінальну справу за трьома статтями КК РФ: він переховується від слідства і суду, може чинити тиск на свідків, знищити докази, є громадянином іншої держави, не має постійного місця проживання на території Криму", – написав він. 

Таким чином, інформує адвокат, суд задовольнив клопотання слідчого і заочно обрав стосовно Джемілєва запобіжний захід у вигляді взяття під варту. 

"Наразі Мустафа Джемілєв оголошений у федеральний розшук", - додав адвокат.

Тим часом днями стало відомо, що Росія відмовилася видати Україні Хайсера Джемільова, сина нардепа Мустафи Джемілєва. 

10 червня 2014 року Хайсера Джемілєва засудили до п'яти років ув'язнення в колонії загального режиму за ненавмисне вбивство, розкрадання і зберігання зброї. Присяжні визнали Джемілєва-молодшого винним. 2 вересня Верховний суд РФ пом'якшив вирок на півтора року. 

 

Сегодня в Киевском районном суде г. Симферополя  рассматривалось постановление следователя УФСБ  о возбуждении  перед су...

Опубліковано Джемилем Темишевим 20 січня 2016 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація