Кримські татари просять різкого посилення санкцій проти Росії

Кримські татари просять різкого посилення санкцій проти Росії

Фото: УНІАН

На півострові хочуть якомога швидше повернути АРК під владу Києва.

У Москви не вийде, аби кримські татари замовкли назавжди і зникли. Про це говорив сьогодні Петро Порошенко під час вечора-реквієму, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Крим був, є і залишиться невід'ємною частиною України, а країну-злодія буде примушено повернути вкрадене. Саме так станеться рано чи пізно, яким би тривалим не виявився процес деокупації півострова. Такий злочин, як анексія, не має в міжнародному праві строку давності", - зауважив Порошенко.

У Національній опері президент України та голова Меджлісу Рефат Чубаров заявили про необхідність розпочати процес змін до Конституції України, щоби надати Криму статус національної автономії кримських татар – як невід'ємне право народу на самовизначення в складі незалежної України.

Сьогодні згадали і про важливість захисту прав і свобод на анексованому півострові. Рефат Чубаров наголосив, що ситуація з репресіями кримських татар та українських патріотів у Криму з боку російських окупантів стає критичною.

"Маю сказати щиро і чесно – мене про це просили і співвітчизники із окупованого Криму – рівень політичного тиску, обсяги економічних санкцій проти Росії мають бути кардинально збільшені, аби змусити її звільнити окупований Крим та контрольовані нею окремі райони Донецької та Луганської областей", - заявив Чубаров.

Раніше Чубаров повідомив, що Меджліс кримськотатарського народу переходить у надзвичайний режим діяльності. Після заборони окупаційною владою центральний офіс Меджлісу буде розташований у Києві.

Порошенко заявив про необхідність надати Криму статус національної автономії кримських татар

Порошенко заявив про необхідність надати Криму статус національної автономії кримських татар

Повʼязані теми:

Наступна публікація