Крок до НАТО: Порошенко створив комісію з координації євроатлантичної інтеграції України

Крок до НАТО: Порошенко створив комісію з координації євроатлантичної інтеграції України

Фото: Reuters

Очільником комісії стала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

"Комісія створена з метою забезпечення координації заходів щодо інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), у тому числі в рамках річних національних програм співробітництва Україна – НАТО", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, основним завданням комісії є проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов'язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України і співробітництва з НАТО, зокрема, діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, залучених до виконання річних національних програм співробітництва Україна - НАТО, індивідуальних програм, галузевих планів співробітництва з Організацією Північноатлантичного договору.

"Комісія також готуватиме та вноситиме президентові України пропозицій щодо розвитку співробітництва між Україною та НАТО, визначення шляхів та способів вирішення проблемних питань у сфері євроатлантичної інтеграції України, підвищення ефективності діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів щодо виконання завдань у зазначеній сфері, удосконалення нормативно-правової бази з питань співробітництва між Україною та НАТО", - додали у прес-службі.

Як зазначається, головою комісію призначено віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванну Климпуш-Цинцадзе.

Указ приводить у відповідність попередні акти президента України та набирає чинність із дня його опублікування.

Нагадаємо, напередодні, 8 липня, у Варшаві розпочався саміт НАТО. Основною темою зібрання є Росія та захист від неї. Україна, за словами генсека НАТО, ще зволікає із заявкою про членство, бо фокусується нині на реформах сектора оборони. Але є близьким партнером НАТО і рішення про вступ залежить від самої України та 28 країн-членів Альянсу. Наша держава буде головною темою зустрічей у суботу, коли у Варшаві говоритимуть про агресію на Донбасі та українські реформи у безпеці і обороні. НАТО обіцяє надати комплексний пакет допомоги України. Мова йде і про консультації, як реформувати армію, і про програми розмінування Донбасу, і про лікування поранених та ще багато різних проектів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація