Кубів розповів, які законопроекти Верховна Рада має ухвалити в найближчий місяць

Кубів розповів, які законопроекти Верховна Рада має ухвалити в найближчий місяць

Фото: Reuters

Віце-прем'єр наголосив, що реформи мають запрацювати.

Верховна Рада України до літа повинна ухвалити низку законопроектів, які стосуються обороноздатності країни, бюджетної політики, фінансового сектору, а також енергетичної сфери.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, повідомляє Укрінформ.

"Ми визначили першочергові закони, це близько 13 законопроектів, які передані у Верховну Раду. Потрібно прийняти відповідні документи на рівні Кабінету міністрів,  реформи повинні запрацювати", - наголосив Кубів.

Він зауважив, що ці законопроекти стосуються сфери обороноздатності країни, сфери формування бюджетної політики, сфери збалансованого бюджету, фінансового сектору, а також сфери енергетичного блоку.

Віце-прем'єр зауважив, що закони слід ухвалити до літа.

"Це ми надіємося зробити. Тому що розуміння і голови Верховної Ради, і прем'єр-міністра, і президента абсолютно є в одній площині і носять позитивний характер", - додав Кубів.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко вважає, що уряд має попередньо обговорювати з комітетами і фракціями Ради законопроекти, які розробляє. На його думку, таке обговорення послужить гарантією пришвидшеного прийняття парламентом законопроектів. За його словами попередня дискусія необхідна і з президентом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація