Кучма про результати переговорів контактної групи: Компромісу немає

Кучма про результати переговорів контактної групи: Компромісу немає

Кучма про результати переговорів контактної групи: Компромісу немає

Фото: УНІАН

Представник України стверджує, що РФ спекулює на темі виборів. 

Тристороння контактна група щодо Донбасу не змогла домовитися  щодо проведення виборів на окупованому Донбасі.

Про це заявив представник України на переговорах та екс-президент Леонід Кучма.

За його словами, саме тема волевиявлення в окупованих регіонах Донеччини та Луганщини стала каменем спотикання. Кучма наголосив, що Україна наполягає на проведенні виборів відповідно  до українського законодавства та стандартів ОБСЄ.

"Але скажіть, якщо не будуть виведені війська, НВФ, якщо не буде повернутий наш кордон, то про які вибори можна говорити?" – цитує "Інтерфакс" слова Кучми.

Політик додав, що міжнародні спостерігачі не поїдуть на Донбас стежити за виборами, якщо звідти не будуть виведені війська РФ.

"Так сталося, що в Мінських домовленостях не розставлено пріоритети, і Росія сьогодні на цьому спекулює. Адже спочатку записано провести вибори, а потім вивести війська. Але які вибори, якщо там перебувають НВФ?" – підкреслив він.

Кучма додав, що владі України запропонували  створити на основі цих НВФ місцеву поліцію.

 "Але вибачте, що ж це буде за поліція?" – поцікавився екс-президент.

Також Кучма повідомив, що дію Мінських угод на наступний рік повинні подовжити в ході телефонних переговорів лідери "нормандського формату" – України, Росії, Франції та Німеччини.

Нагадаємо, засідання контактної групи проходить на тлі загострення ситуації на Донбасі. Так, бойовики захопили село Комінтернове, яке розташоване в так званій "сірій зоні", а також обстрілюють позиції українських військ з забороненого Мінській угоді зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація