Кучма розповів, як Тимошенко щодня у його кабінеті паскудила Ющенку

Кучма розповів, як Тимошенко щодня у його кабінеті паскудила Ющенку

Кучма каже, що на момент вбивства Гонгадзе й не знав, що існують інтернет-газети / Фото: radiosvoboda.org

Екс-президенту цікаво, чому Мельниченко не писав у його кабінеті Тимошенко.

Справу Ґонґадзе потрібно довести до логічного завершення. Про це сказав екс-президент Леонід Кучма під час засідання Клубу головних редакторів СНД, Балтії та Грузії.

"Прошу довести справу до кінця. Потрібно дізнатися, хто стоїть за Мельниченко, хто став ініціатором справи Ґонґадзе? Я сьогодні більш інформований, ніж був інформований, коли був президентом. Коли прочитав покази, то за голову взявся. Дізнався багато нового для себе. Все, що відбувалося навколо мене, знали основні діючі особи. Вони перед виборами 1999 року шукали, за що вчепитися, щоб з'їсти мене з потрухами. Але нічого не знайшли".

Тому й з'явилася справа Ґонґадзе, припускає Кучма.

"Усе робилося під замовлення. Треба довести справу до логічного завершення та дізнатися, чому немає записів відразу після дня, коли зник Ґонґадзе. Чому на тих плівках одне слово нормальне, а два мати. Люди ж знають, що я так зазвичай не розмовляю. Чому з'явилися записи тільки зі мною. Чому не було, наприклад, записів з Юлією Володимирівною? Вона в кабінеті в мене кожен день бувала. Такі компліменти на адресу Ющенко роздавала! Якщо їх оприлюднити, вона б ніколи прем'єром не стала".

Він підкреслює, що йому не було сенсу віддавати наказ вбити журналіста Георгія Ґонґадзе.

"Навіщо мені, людині, яка щойно обралася на другий президентський термін, опускатися до такої трагедії? У мене п'ять років попереду. До того ж Ґонґадзе сам не був журналістом. Він не писав, а лише розміщував матеріали. А я на той момент й не знав, що існують інтернет-газети. У мене не було інтернету. В Адміністрації не було інтернету".

Повʼязані теми:

Наступна публікація