Кучма вважає зайвими переговори з терористами до понеділка: чого з ними панькатися

Кучма вважає зайвими переговори з терористами до понеділка: чого з ними панькатися

Кучма пропонує відкласти переговори до понеділка / Фото: УНІАН

Другий президент України не бачить сенсу говорити про врегулювання ситуації на Сході до понеділка.

Член тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України та другий президент України Леонід Кучма вважає недоцільним проводити зустріч щодо врегулювання ситуації на сході до понеділка.

"Оскільки ухвалено рішення Європейським Союзом і президент оголосив про 72 години, то чого з ними панькатися? Навіщо з ними сьогодні вести переговори? Чекаємо понеділка", – сказав Кучма журналістам.

Він підкреслив, що представники самопроголошених Донецької і Луганської народних республік самостійно не вирішують, як вести себе далі на переговорах. 

"Якщо Росія зрозуміє, що краще мир, а не війна, якщо Росія зрозуміє, що не можна Донбас перетворювати в Придністров'я, то вона знайде механізми для того, щоб приструнити цих всіх"великих "діячів", - сказав Кучма.

Окрім того Леонід Данилович сподівається, що США та ЄС допоможуть Україні у врегулюванні ситуації на Сході і просить не залишати країну один на один з РФ

"Вони весь час підкреслюють, що повинен бути мирний шлях, але якщо вирішувати ситуацію мирним шляхом, то це можна зробити тільки за допомогою ЄС і США ", - сказав Кучма, додавши, що західні країни можуть допомогти Україні в зміцненні контролю на кордоні та в багатьох інших питаннях. 

Також другий президент України сказав, що повністю підтримує дії нинішнього глави держави Петра Порошенка з приводу вирішення цієї проблеми мирним шляхом.

Нагадаємо, останній другий раунд переговорів з терористами закінчився звільненням заручників, планом Порошенка та припиненням вогню.

Повʼязані теми:

Наступна публікація