Кузьмін запевняє, що Власенка поки за ґрати кидати не збираються

Кузьмін запевняє, що Власенка поки за ґрати кидати не збираються

Кузьмін заарештовувати Власенка не збирається / Фото: ТСН.ua

Першого заступника генерального прокурора влаштовує, як він захищає Тимошенко.

Генеральна прокуратура України не має намірів заарештовувати захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка, заявляє перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

"Заарештовувати Власенка ГПУ не збирається. Нас влаштовує, як він захищає Тимошенко... Нехай продовжує такий захист", - сказав Кузьмін в інтерв'ю "Сегодня".

"А взагалі, підписати до Верховної Ради подання на притягнення його до кримінальної відповідальності (так само, як і підписати повідомлення про підозру народного обранця в скоєнні злочину) може тільки генпрокурор. Чи буде він це робити - питання до нього", - підкреслив перший заступник генпрокурора.

При цьому він зазначив, що "від колишньої дружини Власенка до прокуратури надійшло кілька заяв про те, що він неодноразово її бив, причому в присутності дітей та інших осіб". "Одна з таких заяв написана вже в цьому році. Вона, як і належить, внесена до Реєстру досудових розслідувань, зараз слідчий проводить по ньому перевірку", - додав перший заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, в понеділок Власенко заявив, що його можуть заарештувати в найближчі тижні. "Швидше за все, через три тижні мене заарештують... Я не прогнозую, я знаю, що за вказівкою Віктора Януковича протягом тижня - десяти днів буде подання за трьома епізодами у Верховну Раду (про зняття недоторканності і дозвіл на притягнення депутата до відповідальності - ред.). Воно буде проголосоване", - сказав він.

Депутат повідомив, що порушені проти нього справи стосуються невиконання ним судових рішень в цивільній справі, а також "нібито вчинення мною дій, які кваліфікуються як розбій. Чому саме розбій? Тому що ця стаття передбачає до 7 років ув'язнення і заарештовувати обвинуваченого у цій статті можна вже зараз". При цьому Власенко зазначив, що кримінальне провадження проти нього вже розпочато.

Власенко розповів, що в постанові Печерського районного суду, звинувачуючому його в невиконанні рішення суду, мова йде про судові рішення, що стосуються розділу їхнього спільного майна з Окунською.

Повʼязані теми:

Наступна публікація