Квартири, автопарк та 17 земельних ділянок. Суд заарештував майно сестри "діамантового" прокурора

Квартири, автопарк та 17 земельних ділянок. Суд заарештував майно сестри "діамантового" прокурора

Фото: УНІАН

Сестра Олександра Корнійця Лариса Прокопенко в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні виступає спільницею.

Печерський районний суд Києва по так званій "сміттєвій справі" заарештував майно сестри скандального екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, яка проходить по справі в якості спільника.

Передають "Наші гроші" з посиланням на рішення суду.

Генпрокуратура просила арештувати майно Лариси Прокопенко (сестри Корнійця) в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Йдеться про справу за підозрою колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця - того самого, який був персональним "діловодом" Шокіна - у вимаганні (до 80 тис. грн. щомісяця) з власника сміттєвого бізнесу - компанії "Ніколсан". Також є докази, що в подальшому Корнієць причетний і до "віджиму" цього бізнесу. Цю власність він оформив на свою сестру Прокопенко, як на підставну особу.

У серпні цього року Корнійцю повідомили про підозру у вимаганні та підробці документів, як організатору злочину, Прокопенко – як спільниці.

Пізніще прокуратура звернулася до суду з проханням накласти арешт на майно Прокопенко, клопотання було задоволено у повному обсязі.

Арешт накладено на дві квартири, низку транспортних засобів та на 17 земельних ділянок по Київській області.

Нагадаємо, "діамантовим прокурорам" Олександру Корнійцю та Володимиру Шапакіну закидають хабарництво та корупційну змову. Під час обшуку у них вилучили півмільйона доларів та діамантів на півмільйона гривень. Слухання справи "діамантових прокурорів" досі триває.

Повʼязані теми:

Наступна публікація