КВУ визнав вибори мера Кривого Рогу недемократичними

КВУ визнав вибори мера Кривого Рогу недемократичними

Під час виборів спостерігачі побачили "стандарти" режиму Януковича.

Сьогодні, 28 березня, генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що позачергові вибори міського голови Кривого Рогу не відповідають ні стандартам чесних і демократичних виборів, ані найменшому уявленню про законність.

"Фактично ми побачили вибори за стандартами режиму Віктора Януковича з масштабними схемами підкупу, використанням адмінресурсу та іншими порушеннями закону", - процитував заяву гендиректора  в ефірі "5 каналу" КВУ на своїй сторінці в Facebook.

На його думку, в день голосування в Кривому Розі було як мінімум на 25% штучно збільшено явку виборців. Це відбувалося шляхом "підвезення" на дільниці 70-80 тисяч виборців. Переважно це були літні люди, які в ході кампанії отримали від міської влади передвиборні доплати в розмірі 500 грн. Організацією перевезень займалися структури, близькі до місцевої влади і гірничо-збагачувальних комбінатів групи "Метінвест".

Нагадаємо, що за даними exit-poll, на позачергових виборах міського голови впевнено перемагає чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, який набрав 70,9% голосів.

Друге місце посів Семен Семенченко з результатом 11,3%. На третьому місці – представник партії УКРОП Микола Колесник (6,3% голосів).

Повʼязані теми:

Наступна публікація