Латвія може обговорити повернення 50 мільйонів євро конфіскованих грошей Арбузова

Латвія може обговорити повернення 50 мільйонів євро конфіскованих грошей Арбузова

Фото: Firestock

Україна повинна довести походження коштів.

Генеральний прокурор Латвії заявив про готовність обговорити можливість повернення або розподілу засобів, конфіскованих з рахунків екс-чиновників часів Віктора Януковича.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі телеканалу 112.

Для того, щоб почалися переговори, Україна повинна довести походження коштів і той факт, що вони отримані злочинним шляхом, хоча латвійська сторона підтвердила, що ці гроші пов'язані з Україною.

У прокуратурі Латвії запевнили, що готові співпрацювати з українськими правоохоронцями, щоб встановити належність фірм і рахунків, з яких стягнули гроші, до українських чиновників.

Нагадаємо, що 13 вересня суд Латвії конфіскував 50 млн євро на користь держави у справі про розкрадання з держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.

Раніше, за відомостями джерел De facto, з латвійських банків було вилучено близько 49 млн доларів США - ця сума збігається з тією, чиє інкримінується розкрадання української прокуратурою Арбузову.

Журналісти відзначили, що поки не можуть ознайомитися з текстами судових рішень, тому що вони вважаються таємницею слідства.

Нагадаємо, що Сергія Арбузова звинувачують у розтраті державних коштів на суму близько 220 мільйонів гривень.

За даними слідства, в латвійських банках арештовані рахунки підприємств, які пов'язані з Арбузовим. Загальна сума знайдених грошей більше 49-ти мільйонів доларів. Арбузов оголошений в міжнародний розшук.

15 лютого 2016 року Генеральна прокуратура України розпочала процедуру спеціального досудового розслідування в відношенні екс-чиновника. 25 лютого колишнього віце-прем'єр-міністра і екс-главу Нацбанку Сергія Арбузова викликали на допит в Генеральну прокуратуру України.

Заарештоване майно екс-керівника податкової часів Януковича оцінили в 480 мільйонів гривень

Заарештоване майно екс-керівника податкової часів Януковича оцінили в 480 мільйонів гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація