Лавров пояснив, чому Кремль не визнав незалежність "Л/ДНР"

Лавров пояснив, чому Кремль не визнав незалежність "Л/ДНР"

Сергій Лавров / Фото: Reuters

Також він заявив, що Захід на зустрічах без свідків нібито в жорсткій формі вимагає від українців виконувати домовленості.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров стверджує, що ватажки терористів на Донбасі нібито не відмовлялися від діалогу з Києвом і готові з ним розмовляти. Саме тому Росія не визнала самопроголошені республіки на сході України, пояснив він.

Про це російський міністр сказав в ефірі одного з російських телеканалів.

"За підсумками "референдуму" на Донбасі керівники цих проголошених республік не відмовлялися від діалогу з Києвом і підсумком цього діалогу став взагалі-то той самий пакет Мінських домовленостей. Вони ніколи не відмовлялися від діалогу з Києвом... і говорили, що готові розмовляти", - заявив Лавров.

За його словами, "розмову" підтримала Росія, "її підтримали німці і французи", а підсумком стали Мінські домовленості.

Також він заявив, що Захід на зустрічах без свідків нібито в жорсткій формі вимагає від українців виконувати домовленості.

"Я переконаний, що зараз можна грюкати дверима, можна брати приклад з тих, хто через брак або невміння користуватися дипломатичними і політичними інструментами починає відразу погрожувати, що ми визнаємо, санкції введемо, що це буде контпродуктивно", - сказав Лавров, коментуючи позицію України.

"Це як мінімум дасть привід вже Заходу відійти навіть від нинішньої дуже ніжної позиції тиску на Київ. Тиск чиниться", - додав російський міністр.

"На публіку вони намагаються цього не говорити, але коли вони спілкуються з українцями без свідків, і ми знаємо про це достовірно, вони досить жорстко вимагають усього того, про що ми домовлялися", - заявляє Лавров.

Раніше рлава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль не обговорював і не збирається обговорювати критерії скасування санкцій проти країни. Він називає абсурдом, що скасування санкцій Євросоюзу прив'язується до виконання Мінських угод.

Повʼязані теми:

Наступна публікація