У Верховній Раді закликали Лещенка здати мандат

У Верховній Раді закликали Лещенка здати мандат

Фото: УНІАН

Нардепу пригадали справу депутата Миколи Мартиненка.

Нардеп Сергій Лещенко має здати депутатський мандат, поки спеціалізовані органи не розслідують законність купівлі депутатом нової квартири. Про це заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак у ефірі "Каналу 112".

"Він (Лещенко) огульно, безпідставно звинувачував народного депутата Миколу Мартиненка, члена "Народного фронту". Мартиненко склав свої депутатські повноваження, щоб у суді захищати свої права, то я закликаю пана Лещенка зробити те ж саме", - сказав він.

Нагадаємо, 26 листопада 2015 року народний депутат від БПП Сергій Лещенко оприлюднив документи, які підтверджують наявність кримінальної справи проти тоді ще нардепа та  голови енергетичного комітету Ради Микола Мартиненка, серед яких -  запит швейцарської прокуратури до Генпрокуратури на ім'я  Віктора Шокіна. Крім того, зазначалося, що кримінальне провадження проходить за підозрою у хабарництві та "відмиванні" коштів.

22 грудня 2015 року Верховна Рада ухвалила рішення Мартиненка про складання депутатського мандату після гучних звинувачень в одержанні хабаря в розмірі 30 млн швейцарських франків.

Так, журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям. Пізніше прокуратура Швейцарії підтвердила інформацію про кримінальне розслідування у справі. Станом на травень 2016 року 40 томів справи Мартиненка були передані до НАБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація