Лідер української діаспори у РФ попросив Порошенка допомогти з роботою

Лідер української діаспори у РФ попросив Порошенка допомогти з роботою

Гіржов обурений байдужістю української влади / Фото: Facebook/Viktor Hirzhov

Росія оголосила чоловіка персоною нон ґрата.

Лідер української діаспори у Росії Віктор Гіржов звернувся до президента України Петра Порошенка із проханням допомогти знайти роботу.

Відповідний відкритий лист діаспорянин оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Я навіть гадки не мав, що, опинившись в Україні в скрутних життєвих обставинах, зустріну таку відверту байдужість і холодність нинішньої української влади. Ні численні виступи в ЗМІ, ні листи на адресу ключових владних структур, ні особисті звернення до знайомих і незнайомих народних депутатів майже впродовж місяця не обернулися вирішенням моїх двох найсуттєвіших проблем – працевлаштування та тимчасового забезпечення житлом. Все це нагадує ходіння по замкнутому колу, з якого немає виходу", - написав Гіржов.

За його словами, Кремль уважно спостерігає за тим, як Україна зустрічає вигнанців з Росії і використає таку байдужість на повну потужність в ідеологічному плані, зокрема, і для психологічного тиску на двомільйонну українську діаспору.

"Мовляв, якщо досить відомий журналіст, політолог і громадський діяч не потрібен Україні, то ви, рядові активісти, їй тим більше байдужі. Росія заборону на в'їзд одному з лідерів своєї діаспори в Україні використала б у пропагандистських цілях на повну силу (тут немає найменших сумнівів), максимально привернувши увагу світової спільноти до цієї проблеми. А у нас – все інакше: лише на двадцять другий день у своєму коментарі МЗС України рядком згадало про факт моєї депортації", - обурюється Гіржов.

До того ж вигнанець наголосив у листі, що прагне, щоб його досвід, знання і бажання працювати на користь держави знайшли практичне та ефективне втілення на рідній землі.

Зазначимо, російська ФСБ заборонила Віктору Гіржову в'їзд до Росії на 5 років минулого місяця, 14 жовтня.

Відкритий лист до Президента України П.О. ПорошенкаШановний пане Президенте!Мене звати Гіржов Віктор Григорович. В ...

Posted by Виктор Гиржов on 10 листопада 2015 р.

Нагадаємо, нещодавно російські силовики проводили обшуки в Бібліотеці української літератури у Москві, шукаючи "екстремістську літературу". За словами директорки закладу Наталії Шариної, спочатку обшук був проведений у неї вдома - було вилучено книгу-збірник досліджень про Голодомор, видання Оксани Забужко, кілька примірників газети "Час руху" від 2011 року та грамоти від колишніх керівників України.

Шаріна зазначила, що в бібліотеці слідчі проводили обшук в рамках кримінальної справи, яку було порушено ще в 2010 році. Тоді так само за надуманими ознаками проводилися репресії проти бібліотеки. Вже вилучено дитячий журнал "Барвінок" за нібито зображення прапора "Правого сектора" і сім книжок Дмитра Павличка.

30 жовтня Таганський суд Москви відправив під домашній арешт Наталію Шаріну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація