Лідери Вишеградської четвірки виступили за надання Україні безвізу попри проблеми в ЄС

Лідери Вишеградської четвірки виступили за надання Україні безвізу попри проблеми в ЄС

Фото: УНІАН

Україну підтримав навіть проросійський прем'єр Угорщини Віктор Орбан.

Європейська криза, мігранти і Брексіт – це не підстава для того, щоби відмовляти українцям у безвізовому режимі. Його треба надати Україні якнайшвидше – переконані лідери країн Вишеградської четвірки, йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

Угорський премєр Віктор Орбан навіть покритикував Нідерланди за референдум, на якому жителі висловилися проти ратифікації країною угоди про асоціацію України з ЄС. Мовляв, безвізовий режим для українців обІйдеться Європі недорого і не принесе багато клопоту.

"Ми, четверо, залишаємося друзями України і підтримуємо якнайшвидше зближення України з ЄС. Євросоюз має проблеми, але це не є причиною, щоби не дати Україні безвізовий режим", - сказав Віктор Орбан, премєр-міністр Угорщини.

Лідери Вишеградської четвірки готові більше співпрацювати з Україною і в економіці, зокрема в Карпатському регіоні. Роберт Фіцо, прем'єр Словаччини - країни, яка допомогла Україні з реверсом газу, коли України відмовилась від російського, заявив, що і надалі гарантуватиме реверс і готовий до нових енергетичних проектів з Україною.

Щодо майбутнього власне самого ЄС, яке незабаром будуть вирішувати у Братиславі – прем'єри переконані – не слід брати проблеми біженців додому, замість того, щоби допомагати країнам, звідки вони їдуть. І висловлювалися за те, що Європу має захищати власна армія.

Нагадаємо, заступник очільника МЗС України Олена Зеркаль сподівається, що у ЄС вирішать питання про введення безвізового режиму з Україною до кінця вересня – середини жовтня 2016 року.

Кореспондент ТСН Маргарита Ситник

Проросійський прем'єр Угорщини висловив свою позицію щодо безвізового режиму для України

Проросійський прем'єр Угорщини висловив свою позицію щодо безвізового режиму для України

Повʼязані теми:

Наступна публікація