Лідери ЄС повідомили, від чого залежать санкції проти РФ

Лідери ЄС повідомили, від чого залежать санкції проти РФ

Фото: Reuters

У разі продовження бомбардувань у Сирії Росія може отримати відповідь з боку ЄС.

Країни Євросоюзу будуть думати про санкції проти Росії, якщо наявна нині інтенсивність авіаударів у сирійському Алеппо збережеться.

Таку заяву, як передає РИА Новости, зробила канцлер ФРН Ангела Меркель. Канцлер зазначила, що між країнами вже є більше консенсусу щодо стратегічних варіантів по Росії. З одного боку, за її словами, є бажання співпрацювати, але з іншого, європейські країни не можуть ігнорувати розбіжності щодо Сирії.

З аналогічною заявою виступив президент Франції Франсуа Олланд. "На цьому етапі санкцій, пов'язаних з російським діями в Сирії, не було прийнято. Якщо будуть нові масові вбивства і бомбардування, ми повинні почати вводити санкції проти відповідальних за це громадян Сирії. У разі продовження бомбардувань Росія також може отримати відповідь з боку ЄС", — зазначив він. "Але час для цього ще не настав", — додав французький лідер.

Голова Євроради Дональд Туск заявив, що Євросоюз не має наміру посилювати напруженість у відносинах з Росією, але реагує на її дії та готовий до діалогу. "З урахуванням цих прикладів ясно, що стратегія Росії полягає в тому, щоб послабити ЄС", — сказав він.

Європейські лідери пообіцяли подовжити санкції проти Росії вже в грудні

Європейські лідери пообіцяли подовжити санкції проти Росії вже в грудні

Повʼязані теми:

Наступна публікація