Лікарі назвали ТОП-5 найнебезпечніших страв-убивць

Швидка їжа вбиває людей© pressfoto.ru
Укрaїнa 15 жовтня, 2014, 14:54 57419
Додати до обраного
Деякі з харчів можуть викликати рак і навіть генетичні вади.

Лікар-гастроентеролог назвав найнебезпечніші для здоров'я людини страви. Всі п'ять місць у списку шкідливих харчів зайняв фаст-фуд, йдеться в сюжеті програми "Територія обману".

На п'ятому місці закріпилися заморожені та приготовлені до споживання напівфабрикати. У них містяться небезпечні для здоров'я токсини, до того ж, сам процес їхнього приготування порушений.

Четверте місце у вбивчому списку зайняли шаурма та бутерброди. Лікарі порівнюють їхню дію на організм людини з бомбою уповільненої дії.

Читайте також: Лікар розповіла, яке печиво провокує найстрашніші хвороби

"Поєднання хліба та смаженого м'яса з великою кількістю соусу – це канцерогени та білки, що розкладаються. Така маленька бомба уповільненої дії", - розповідає експерт.

Топ-п'ять смертельно небезпечних страв

Територія обману 15 жовтня, 2014, 01:37
Лікар-гастроентеролог радить не вбивати свідомо своє здоров'я й правильно добирати продукти харчування.

Третє місце у рейтингу небезпечної їжі зайняли хот-доги. Сосиски у них роблять з чого завгодно, тільки не з м'яса: крохмалю, антиоксидантів, стабілізаторів, загусників, посилювачів смаку та солі.

"Срібну медаль" у змаганні на найбільшу шкоду для людини вибороли біляші. Їх смажать у розпеченій олії, що містить багато канцерогену.

Перше місце і страва, від якої гастроентерологи радять відмовитися раз і назавжди – картопля фрі.

"Підступність цього продукту виводить його на перше місце, і, найнеприємніше, велика кількість жирів. Поєднання крохмалю та жирів призводить до того, що, вживаючи цю страву хоча б тричі на тиждень, наш генетичний матеріал зазнає змін", - попередила лікар.

Вживання смаженої картоплі фрі може викликати генетичні вади та різні спадкові захворювання.

Вказані у рейтингу страви можна їсти не більше двох разів на тиждень, але набагато краще взагалі від них відмовитися. Смакові домішки роблять з людей харчових наркоманів. 

Як повідомлялося раніше, українців труять цукерками, що викликають онкологічні та серцеві захворювання. Деякі солодощі на третину складаються з небезпечних для здоров'я людини транс-жирів.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН.ua / ЯЮ
Побачили помилку - контрол+ентер
Укрaїнa 15 жовтня, 2014, 14:54 57419
Додати до обраного
Всього коментарів: 0
Вибір редакції