Литва першою з іноземних держав відреагувала на заяви Путіна щодо українських терористів

Литва першою з іноземних держав відреагувала на заяви Путіна щодо українських терористів

Фото: УНІАН

Глава МЗС країни назвав звинувачення Росії підробленими.

Міністр закордоних справ Литви Лінас Лінкявічус одним з перших відреагував на гучні заяви президента РФ Володимира Путіна про "українських терористів", які нібито готували теракти в окупованому Криму.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Лінкявічус каже, що таким чином президент Росії намагається легітимізувати війну та уникнути відповідальності.

"Агресор обвинувачує жертву у нападі. Старі методи КДБ. Підроблені обвинувачення Росії щодо України, щоб виправдати майбутню "відплату"?" – написав глава МЗС Литви у Twitter.

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. 7 серпня, в російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримській стороні, саме через цю інформацію кордон закрили в обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти. 

Раніше Турчинов заявляв про сценарії, які Кремль може реалізувати в напрямку України. Голова Ради нацбезпеки повідомляв, що є всі підстави підозрювати масштабний наступ російських військ.

Путін звинуватив Україну в терорі

Путін звинуватив Україну в терорі

Повʼязані теми:

Наступна публікація