Литва створила власний "список Савченко"

Литва створила власний "список Савченко"

Фото: Getty Images

Раніше Порошенко підписав указ про введення санкцій щодо осіб із так званого списку Савченко.

Литва оголосила заборону на в'їзд в країну осіб, пов'язаних з арештом засудженої в Росії української льотчиці Надії Савченко.

Про це заявив очільник МЗС республіки Лінас Лінкявічюс.

У так званому "списку Савченко" виявилися і посадові особи, що сприяли засудженню режисера Олега Сенцова і Олександра Кольченко. За словами міністра, мова йде про російських суддів, прокурорів, які безпосередньо були пов'язані з арештом цих людей. "46 осіб ми вже визначили, їм заборонено в'їжджати в Литву", — заявив він.

Нагадаємо, що наприкінці березня президент України Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій щодо осіб із "списку Савченко". У ньому значаться 84 офіційні особи Росії і представників Донбасу, Вони, на думку Києва, причетні до судового процесу над Савченко, Сенцовым і Кольченко.

Додамо, що Росія не буде переконувати Захід не застосовувати санкції у зв'язку з справою української льотчиці Надії Савченко.

За словами Пєскова, в Кремлі не вважають за потрібне намагатися переконати Захід не відповідати на заклик українського президента Петра Порошенка посилити санкції проти Росії у зв'язку зі справою Савченко.

Нагадаємо, 22 березня російський суд прийняв рішення засудити українську льотчика Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років за замах на вбивство мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином в сукупності Росія хоче, щоб Надія відсиділа 22 роки у в'язниці і заплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація