Луценка можуть повернути з колонії назад у Київ

Луценка можуть повернути з колонії назад у Київ

Луценко проситься назад у Київ / Фото: nso.org.ua

Екс-міністр бажає взяти участь в засіданні Апеляційного суду.

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко наполягатиме на особистій участі в судовому засіданні Апеляційного суду Києва щодо апеляційної скарги на вирок Печерського районного суду Києва, яким він був засуджений до 2 років обмеження волі за службову недбалість.

Читайте: Луценко на елітному автозаку переселили в "ментовську" колонію

"Стаття 85-3 Кримінально-процесуального кодексу передбачає проведення відеоконференції при проведенні окремих слідчих дій. Я там такого в цій статті, як розгляд апеляції в режимі відеоконференції, не бачив - це перше, і друге - найголовніше, що відеоконференція можлива лише в тому випадку, якщо не заперечує проти цього підсудний. А якщо Луценко сам подав апеляцію (також подали апеляції захисники), він 100% буде вимагати, щоб його доставили до суду", - заявив адвокат Луценка Олексій Баганець в ефірі одного з телеканалів.

У зв'язку з цим адвокат зазначив, що не розуміє логіку дій Державної пенітенціарної служби, яка вирішила направити Луценко в колонію, не дочекавшись рішення суду за апеляційною скаргою.

Нагадаємо, 31 серпня екс-міністра Юрія Луценка доставили до Менської колонії, що у Чернігівській області. За словами його дружини, Ірини Луценко, ув'язнений політик задоволений побутовими умовами колонії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація